miércoles, 21 de marzo de 2012


Gestió de la informació T2
A6

Anàlisi de la utilització de la documentació en comunicació

Es tracta de:

1.Fer un resum de les idees principals tractades a l’article.

En aquest article ens expliquen part del procés de documentació que es fa per realitzar la famosa sèrie “Cuéntame” transmesa a TVE des de l’any 2001.

La sèrie és una coproducció de Grup Ganga i Televisió Espanyola, això és un fet remarcable posat que en TVE treballen dos documentalistes, Eva León i Inma López, que són qui proporcionen el material.

Per començar ens explica de què tracta la sèrie i quines voltes va fer abans d’arribar a realitzar-se i transmetre’s per televisió. No va ser fins al 2011 que els documentalistes s’incorporen amb tres missions fonamentals: trobar, gestionar i donar sortida a la documentació procedent de televisió, ràdio i publicitat.

Poc a poc de la recopilació de informació i material de l’any 1968 (punt de partida cronològic de la sèrie) es comença a fer la tria d’imatges que són més representatives de l'època. L'equip es reuneix per determinar quines són millors i així tenir una major facilitat a l'hora de crear el guió.

Per tractar totes aquestes dades hi ha un procés molt llarg de producció amb diferents càrrecs que estan dividits principalment pel tipus de font a tractra: audiovisual, sonora, textual, etc.

El que més ens interessa es la part d’imatge en moviment ja que quan les imatges que arriben de TVE després de la primera cerca no són suficients, o no són bones cal buscar imatges de fora d'Espanya, ambientades igualment en la época.

Les documentalistes van repartir les seves funcions de la següent manera: Inma Díaz s'ocupa de les cerques sense petició prèvia, i Eva León de les cerques sota demanda i dels repicats.

La primera és quan es realitza una primera trucada a TVE, per resumir-li breument el contingut de l'episodi. Amb les línies argumentals del guió, es comença a realitzar una cerca de les imatges de l'època per aportar idees al guió i a la realització, i la segona es quan s'envia un fax a TVE amb el codi de temps d’entrada i de sortida del clip que ens interessa i al Prado del Rei tornen a buscar la cinta de la qual procedien aquestes imatges i se'ns fa arribar una còpia llesta per a emissió.

2. Fer una valoració personal. A partir de la lectura de l’article i del material vist a classe: quina és la teva opinió sobre el paper de la documentació en la comunicació, i en concret, en el cas analitzat a l’article (publicitat; periodisme; cinema i televisió).

Crec que la documentació a la comunicació és una part molt important abans de realitzar qualsevol producte ja que és el mínim per poder aconseguir un producte de qualitat.
En concret en l’àmbit del cinema i la televisió és important saber adaptar la narració en el context històric en que esta situat i poder reproduir amb exactitud el lloc per fer possible que un guió es vegi reflectit sense errades.

Maritza García

No hay comentarios:

Publicar un comentario